IMG 1006 bis

Naar aanleiding van haar succesvolle uitvoeringen van Purcell en Händel is Frédérique Chauvet uitgenodigd door het jonge gezelschap Opéra Louise te Fribourg (CH) om met haar BarokOpera Amsterdam Händels kleine liefdesopera Acis & Galatea te coproduceren. Julien Chavaz en zijn team zullen de regie en het beeld verzorgen. Acis & Galatea is waarschijnlijk nog nooit in Zwitserland opgevoerd en de muziek is zeer toegankelijk: de recitatieven zijn kort, de aria’s zijn briljant van virtuositeit en liggen goed in het gehoor. Het werk duurt maar 1u30 min.

In serenades, opera’s of popsongs heeft de Liefde de mensheid altijd gefascineerd, zo ook in het Europa van de achttiende eeuw. Acis & Galatea is een “pastorale opera”, op het kruispunt van cantate, masque, opera en het latere Engelse oratorium. Händels latere werk draagt indringende sporen van de wereld van Henry Purcell, de maestro van Engeland, Händels tweede vaderland.

AGZ2

Met de aria’s en duetten waar de liefde van afstraalt en de bravourenummertjes van de wilde reus Polyphemus, levert deze kleine opera een schitterend staaltje van de elegantie, de inventiviteit en de humor van de componist. Het orkest stemt zich af op de emoties en op de jubelend bezongen natuur.


louiselogo

 
Coproductie met Opéra Louise, Fribourg (CH)
 

 


   

boalogo


Een productie van BarokOpera Amsterdam
 
Klik hier voor uitgebreidere informatie.

 
 

fotoknop   persknop   audiovideoknop   terugknop

     foto's                  pers             audio/video          terug